Student Recreational Center

Prairie View A&M University 

Prairie View A&M University students passed a referendum to increase their student recreation fees to fund the construction of this new 91,500 SF two-level Student Recreational Center. The new center is adjacent and physically attached to the officially named William “Billy” J. Nicks football stadium. The new recreational center is equipped with a state-of-the-art fitness center, gymnasium space including bleachers, multipurpose rooms, administrative offices, locker/shower area, indoor running track, game/multimedia room, and student lounge areas.

The Student Recreational Center is the first introduction to the new sports complex for students with walking access from the inner campus core. Utilizing architectural precast concrete panels and the campus brick standard, the building is designed to blend in with other historical campus buildings with a new, more modern design intent. The new building positions the university to better compete for future students and provides current students with recreation opportunities found on comparable campuses.  

This project was completed in association with Moody Nolan Architects.